Tabla prefaltuita – cu variantele: Click si Faltz – este un element ideal atat pentru lucrarile de reabilitare a cladirilor de patrimoniu, cat si pentru constructiile noi, cu o arhitectura moderna.

Pe baza unui plan al invelitorii, furnizat de dvs. va optimizam necesarul de materiale prin comandarea foilor de tabla la lungimile mentionate in schita acoperisului, rezultand astfel o reducere a pierderilor de material si implicit a costurilor.

Avantajele acoperisului cu tabla prefaltuita

Durabil – datorita materiei prime de calitate superioara si a stratului de zinc, garantat  de minim 275g/mp, tabla faltuita de la Coilprofil confera o durabilitate mare in timp, de aproximativ 50 de ani, si o rezistenta buna in fata intemperiilor.

Greutate redusa – tabla faltuita are o greutate de ~4kg/mp, fiind mult mai usoara decat tigla ceramica permite un montaj mai simplu si mai rapid. Mai mult, greutatea scazuta a acoperisului are efecte favorabile asupra structurii cladirii, reducand costurile acesteia.

Gama variata de culori – tabla faltuita Click sau Faltz de la Coilprofil este comercializata in 23 de culori din care 8 culori mate si 15 culori lucioase.

Montaj usor – tinand cont ca tabla faltuita se comanda la dimensiunile optime pentru  forma acoperisului, montajul tablei  faltuite nu este dificil din punct de vedere tehnic si se realizeaza intr-un timp scurt in comparatie cu alte tipuri de acoperis.

Imbinari ermetice –  dubla faltuire a tablei prefaltuita Faltz se transpune intr-o mai buna rezistenta si protectie a acoperisului.

Pante mici 4-5 grade – unul dintre cele mai mari beneficii ale tablei faltuite este faptul ca se poate monta pe acoperisuri cu pante de minim 4˚.

Caracteristici tehnice

Materia prima

structura materialMateria prima folosita este de calitate superioara si face parte din clasa otelurilor structurale (oteluri pentru constructii). Pentru tabla prefaltuita Click si Faltz se foloseste otel din Clasa S280 GD, cu o rezistenta mecanica foarte buna. Materia prima folosita de Coilprofil in realizarea produselor rezidentiale respecta normele europene (cu privire la calitatea otelului, la tolerantele la dimensiuni si forma ale materiei prime) in conformitate cu standardele EN 10346 si EN 10143.

Otelul este galvanizat la cald si are o protectie de ZINC de minim 275 g/m2, ce ofera  rezistenta  la coroziune si o durata de viata, in conditii normale de mediu, de peste 50 ani.

Stratul de zinc este protejat in tehnologie multistrat cu acoperiri succesive de pasivant, stratul primar si stratul exterior de polyester (SP 25 µm sau SPM 35 µm) sau PVDF 25 µm (polifluorura de viniliden), in conformitate cu euronorma EN 10147. La interior tabla are un strat de vopsea polyester sau acrylic de 10 µm.

Dimensiuni

Tip profil

Click

Faltz

Latime utila (mm) 515 305  540  330
Lungime minima (mm) 500
Lungime maxima (mm) 6000
Inaltime profil (mm) 25 27
Strat acoperire vopsea (microni) Lucios Mat
25 μm 35 μm
Panta minima (grade) 80 40
Acoperire minima de zinc 275 g Zn/m2

Diferenta intre Click si Faltz

tabla preflatuita clickTabla prefaltuita Click tabla prefaltuita faltzTabla prefaltuita Faltz

Diferenta dintre cele doua variante de tabla prefaltuita: Click si Faltz, consta doar in modalitatea de montare. Din punct de vedere estetic, nu exista nici o diferenta intre cele doua produse. Tabla prefaltuita Click se monteaza prin clipsare, ceea ce se transpune intr-o asamblare rapida, iar tabla prefaltuita Faltz se monteaza prin dubla faltuire, ceea ce inseamna etanseitate foarte buna.