Atunci cand te gandesti sa-ti construiesti sau sa-ti renovezi casa, unul dintre cele mai importante lucruri este reprezentat de alegerea celui mai eficient sistem pluvial, care in primul rand sa ofere functionalitate in zone in care precipitatiile sunt foarte frecvente si sa faca fata oricarui fenomen meteorologic ce ar putea duce la degradarea materialelor.

sistem-pluvialFoarte multi dintre noi consideram ca intr-un sistem pluvial, cel mai important lucru este acoperisul. Este adevarat ca acesta are un rol esential, insa pentru a avea o eficienta maxima este necesar ca intreg ansamblul sa fie realizat profesionist.

Daca te afli in momentul in care ai finalizat constructia casei si ti-ai ales elementele de sustinere ale acoperisului si materialul(fie tigla, fie tabla), atunci este momentul sa inchei eficient acest ansamblu, care are nevoie de jgheaburi si burlane, pentru ca acestea sunt elementele finale si astfel se creeaza functionalitatea optima.

Rolul acestor elemente finale este de a prelua apa de pe acoperis si de a o directiona in locul dorit sau de preferinta intr-un sistem de canalizare, pentru a preveni o distrugere timpurie a constructiei, atat la nivel estetic, cat si la nivelul structurii de rezistenta, deoarece apa se infiltreaza in pereti dupa orice repriza de ploaie sau dupa dezghetul zapezii de pe acoperis. Avand in vedere aceste lucruri, necesitatea realizarii acestor elemente din materiale de o calitate ireprosabila si montarea corecta sunt obligatorii.

O alta problema care trebuie luata in serios este reprezentata de omogenitatea sistemului pluvial. Aici ne referim atat din punct de vedere estetic, pentru ca nu poti asorta in orice fel culoarea si textura acoperisului cu cele ale jgheaburilor si burlanelor, cat si din perspectiva functionala, deoarece cumparand unele elemente de la un producator si alte elemente de la un alt producator, cu siguranta sansele ca imbinarile sa fie partial sau total incompatibile sunt foarte mari.

In ceea ce priveste montarea unui astfel de ansamblu, recomandat ar fi sa apelati la serviciile unei firme din acest domeniu, care va poate oferi asistenta in alegerea sistemului optim pentru necesitatea si gustul dumneavoastra, dar si pentru a fi increzatori ca in viitorul apropiat nu veti avea probleme in ceea ce priveste calitatea functionalitatii.

In concluzie, cel mai important este ca alegerea acestui ansamblu pluvial sa se faca in functie de calitatea materialelor, cat si a executarii montarii, pentru a rezista in urma atacurilor distructive si repetitive ale fenomenelor meteorologice, astfel prelungindu-i durata de viata.