De regula, cand alegeti acoperisul pentru locuinta va ganditi sa fie unul cat mai durabil si totodata modern si placut. Acoperisurile constituite din tabla metalica Bilka sunt estetice si se incadreaza perfect in orice stil architectural de cladire si in plus calitatea acestui tip de acoperis este garantata. Cu greu tabla metalica Bilka va fi deteriorata de ploi, ninsori, grindina sau chiar de soare. In portofoliul de culori al tablei metalice gasiti o gama variata de culori si modele. Printre optiuni se gaseste tabla plana prefaltuita cu model clasic, tabla plana faltuita manual sau tabla cutata care se gaseste in profile trapezoidale.

Daca este sa alegeti tabla  metalica Bilka trebuie sa stiti ca nu este o tabla deloc costisitoare. Chiar daca este o tabla metalica ieftina nu trebuie sa o asociati cu un tip de acoperis de joasa calitate. Pe langa faptul ca va ofera o varietate destul de mare de culori, mate sau lucioase, tabla metalica Bilka poate sa va ajute in a obtine un acoperis ce garanteaza sa reziste cativa ani buni. Tabla metalica poate sa aiba o durata de viata cuprinsa intre 50-60 de ani. Va puteti da seama ca o perioada lunga de timp nu va veti preocupa de starea in care se afla acoperisul dumneavoastra.

montaj-acoperisDaca pentru montajul tiglei Bilka va sunt necesare o serie de accesorii pe care le puteti achizitiona atunci cand luati tigla, in cazul tablei lucrurile par mai simple. Nu va sunt necesare atat de multe accesorii ca si in cazul tiglei. Din categoria accesoriilor pentru tigla Bilka fac parte urmatoarele: sortul pentru strasina, coama semicirculara, opritorul pentru zapada, coama dreapta, dolia speciala, racordul calcan, sort perete, bordure fronton, record perete exterior, record calcan si capacul coama. De regula aceste accesorii trebuie sa fie realizate din aceeasi materie prima de calitate superioara din care este confectionata tigla. Datorita acestor accesorii se poate realiza cu succes montajul tiglei Bilka. Tot accesoriile sunt cele care asigura ventilarea si etansarea necesara acoperisului. Prin intermediul lor se asigura si o bunascurgere a apei de pe acoperis.

Pentru a beneficia de un montaj al tablei Bilka de calitate este necesar sa apelati la specialisti. Fata de tigla metalica, tabla se gaseste sub anumite forme: tabla cutata, tabla cutata zincata si tabla plana.

Inainte de a se executa montarea tablei Bilka  trebuie sa se tina cont de cateva aspecte:

  • Trebuie  sa se verifice daca distanta dintre reazem precum si latimea acestora corespunde proiectului.
  • Trebuie sa fie asigurata protectia anticoroziva a panelor.
  • Nu trebuie sa existe deformari din cauza transportului si a manipularii necorespunzatoare.
  • Nu trebuie sa prezinte pete de rugina  sau zgarieturi  ale peliculei protectoare.

Montarea tablei se face de la poala acoperisului din partea opusa vantului dominant. Trebuie neaparat sa se execute montajul tablei Bilka cand vremea este buna. In cazul in care afara este vant lucrarile trebuie sa inceteze deoarece nu vor fi duse la bun sfarsit.  Foaia de tabla se va prinde pe pane cu cate un organ de asamblare pe fiecare cuta dupa care se va face prinderea ei laterala cu tabla montata anterior. La prinderea tablelor se vor folosi suruburi autofiletante iar foile de tabla intre ele se vor prinde cu nituri oarbe.