Atunci cand te gandesti sa construiesti sau sa renovezi o casa ar trebui sa ai in vedere, din timp, alegerea tipului de acoperis. Indiferent ca te-ai gandit la un acoperis din tigla ceramica sau de beton, tigla metalica sau tabla plana, sindrila bituminoasa sau pur si simplu stuf ( acum este la mare moda acest tip de acoperis ), este bine sa te informezi din timp si sa ceri pareri celor care au montate astfel de invelitori. Cel mai bine este sa discuti cu cei care au achizitionat respectivul acoperis de ceva vreme, astfel incat sa iti poata oferi detalii corecte privind atat avantajele,cat mai ales dezavantajele alegerii pe care au facut-o .

Alegerea tipului de acoperis inca din faza de proiect te va ajuta sa faci cele mai bune alegeri si implicit economii de bani si timp. Cel mai concludent si des intalnit exemplu in acest sens il reprezinta dimensionarea elementelor constructiei ( fundatie, stalpi, structura acoperis ), pentru o invelitoare grea ( tigla de beton ), si montajul unei invelitori usoare ( tigla metalica ieftina ). Alegand tipul de acoperis inca din faza de proiect si comunicand acest lucru persoanelor responsabile de proiect ( architect, structurist, etc. ), poti realiza economii de ordinul sutelor sau chiar al miilor de euro.

Daca te-ai hotarat sa montezi un anumit tip de invelitoare, a venit momentul sa soliciti oferte de prêt .  Pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere ar trebui sa ceri oferte detaliate, care sa cuprinda atat lista de materiale si servicii, cat si detalii privind garantii, termene de executie, etc.

Firmele serioase care nu au nimic de ascuns iti vor trimite o lista detaliata a materialelor si serviciilor necesare instalarii ( sau renovarii ) unui acoperis, oferindu-ti cat mai multe detalii despre acestea, cum ar fi bilka tigla metalica. Atunci cand primesti oferte pentru acoperis, gandeste-te ca acesta costa aproape cat o masina si intreaba-te daca merita sa te grabesti si sa faci o alegere pripita doar pe baza pretului cel mai mic ( sunt convins ca masina pe care o ai nu este cel mai ieftin autoturism ).  Cere oferte detaliate in care sa se vada clar atat suprafata de acoperis ofertata cat si toate accesoriile incluse . Nu uita sa soliciti ca oferta primita sa includa si montajul, evitand astfel sa te trezesti in curte cu un maldar de materiale pentru acoperis, cu care sa nu sti ce sa faci .